Nyhetsbrev oktober 2013

Høsten har tatt et godt tak og vi har nettopp hatt det første snøfallet til elevenes store glede.  Noen elever gledet seg til å skli i friminuttet!!

Vi har hatt en travel høst i år også, med mye sol og gode opplevelser ute.

Aksjonskvelden er gjennomført og vi har hatt en flott markering av FN- dagen.

Solrik og varm høst

Småtrinnet har benyttet den flotte høsten til å være mye ute i naturen og derved hatt mange flotte opplevelser.

1 . og 2. klasse har hatt uteskole hver sin dag og det har vært flotte forhold for læring i naturen som har vist seg fra sin beste side denne høsten.

Her ser dere bilde fra en nydelig høstdag i oktober hvor storefri ble benyttet til lappesteking og smaking av syltetøy, eplemos, rundstykker med eplebiter, eplekake og vaniljesaus. Det ble også servert hjemmelaget saft!

Stortingsvalget 2013

Mellomtrinnet gjennomførte skolevalg noen dager før selve valget. De fikk trene seg på å stemme, nesten på samme måte som de var voksne.

I valglokalet måtte elevene oppgi navn og klasse, før de gikk bak forhenget for å hente seg partilister, som de til slutt la i en lukket boks som for anledningen fungerte som valgurne. Rektor var valgobservatør og sørget for at alt gikk riktig for seg.

Aksjonskvelden onsdag 3.10.13

Til inntekt for Tv-aksjonen

Denne kvelden ble en suksess også i år! Vi åpnet aksjonskvelden med en sang fra småtrinnet. Elevene hadde produsert mye flott for salg også denne gangen.  Det ble solgt mye kaker, pølser, lapper, brus og kaffe, i tillegg til loddsalg, gjettekonkurranser og loppemarked.

Elevene sto for mye av salget selv denne gangen, og vi kan være stolte av innsatsen de gjorde for tv-aksjonen.

Sætre skole samlet inn i underkant av 10.000,- til tv-aksjonen denne kvelden.

Prosjektet vurdering for læring

Vi har i høst jobbet mye og godt med prosjektet Vurdering for læring, som alle skolene i Notodden er med i. Dette er et av satsingsområdene til Utdanningsdirektoratet.

Vi på Sætre har valgt å knytte prosjektet til klasseledelse.  Gjennom dette ønsker vi å skape et godt arbeidsmiljø i klassene for å ha fokus på elevenes læring. I høst har vi jobbet med oppstart og avslutning av arbeidsøkter.

Lærerne skal lage gode mål og elevene skal forstå hva de skal lære. Vi jobber også med læringssamtaler i klassene med fokus på om læringsmål er nådd. Lærerne prøver ut forskjellige verktøy for å vurdere hvor langt elevene er i sin læringsprosess. Dette danner grunnlaget for å tilpasse undervisningen.

Lærerne får kursing, de leser teori og fagstoff, har drøftingsmøter og prøver ut ting i klasserommet, før de samles til refleksjonsøkter hvor det deler erfaringer.

For de som ønsker å se hva dette prosjektet går ut på for Sætre skole, ligger   årshjulet i Vurdering for læring på Sætre skole og planen skolen arbeider etter, under fanen: Planverk på skolens hjemmeside.

FN- dagen 24.10.13

Denne dagen ble markert på en flott måte av 3.klasse som hadde forberedt seg godt på å fortelle alle på småtrinnet om hvorfor vi markerte Fn dagen og å gjengi barnas rettigheter. Mye sang og musikk og vi fikk et flott oppslag i Telen ved siden og video på Telen.no Det er mange flinke elever og lærere på Sætre skole.

Vi fikk også flott oppslag i Telen både på nett og i ,og avissiden ligger på skolens hjemmeside under avisoppslag.

Leksehjelp:

På grunn av sykdom i personalet har ikke leksehjelptilbudet vært optimalt hele tiden i høst. Vi har nå endret på noen forhold og mener at leksehjelpen nå skal fungere bedre.

Planleggingsdag 1.11.13

Minner om at fredag 1.11 er planleggingsdag for lærerne . Da skal vi igjen kurses i vurdering for læring og det ser vi fram til!

Nina Ødegaard Flaaten

Rektor på Sætre skole