Nyhetsbrev januar 2013

Godt nytt år til alle!

Vi har nå allerede kommet et godt stykke ut i  Notodden bys jubileumsår 2013.

Blå grader

Vi har vært velsignet med skikkelig vintervær nå i starten av året, mange blå grader som har gjort at elevrådet kom med en forespørsel om at elevene kunne kom i på skolen fra 08.00 om morgenen når gradestokken viste 10 blå. Det har vi imøtekommet, under forutsetningen at intet blir ødelagt eller blir borte fra klasserommene.

Akebakkene

«Akebakkene» er blitt svært glatte etter jul, og vi voksne har hjertet i halsen mange ganger. Vi har sperret av et område og  jobber med å finne muligheter for å polstre trær og rør som ligger i veien for løypa. Men fredag 25.1  informerte jeg alle elevene om at det ikke er lov å ake i bakkene inntil det er blitt andre «mykere» forhold i bakken. Om det kommer snø og forholda blir bedre vil jeg åpne bakken igjen.

Skolefilmfestivalen uke 6

Det vil også i år bli arrangert en skolefilmfestival for elever på 5.-10 trinn

Her på Sætre vil elevene på 5. trinn vil møte en manusforfatter, 6.trinn en regissør og 7. trinn vil få møte en skuespiller. Hovedfilmen for mellomtrinnet  er « Isdragen» en svensk film, som vil vises mandag  4.2 kl.11.00 .  5. klasse og deler av  6. klasse  er opptatt med et dataprosjekt på Høyskolen denne dagen, men har fått et generøst tilbud om å få se filmen onsdag 6.2 kl. 12.00 .Det tar vi selvfølgelig i mot!

Det er  også satt opp gratis kino hver dag kl.15.30, alle filmene har fra 7 til 11 års aldersgrense.

Men skolen vil gjøre oppmerksom at « Barnevakten.no» anbefaler 13 års grense på filmen "Tina og Bettina"  på grunn av  språkbruk og dårlige holdninger. Dette mener vi er viktig å informere om, siden skolen har fokus på språkbruk og sosial kompetanse.

Les Barnevaktens anbefaling på denne nettsiden:

Tre-trinns-raketten

Det ble sendt et informasjonsbrev hjem den 7.1.13 hvor skolen redegjorde for evalueringen av tre-trinns- raketten i høst.

Vi vil i vår bruke raketten ved brudd på regler som er godt kjent på skolen:

• Elever skal rette seg etter tilsnakk fra de voksne på skolen
  • Grov språkbruk er ikke lov
  • Farlig, voldsom eller plagsom oppførsel er forbudt

Konsekvensene for brudd på disse reglene er de samme som brudd på samværsreglene :

1.gangs brudd: samtale med lærer, evt kontakt med hjemmet

2. gangs brudd: samtale med rektor og telefon hjem

3. gangs brudd: foresatte kalles inn til samtale med skolen

Kort informasjon:

•  Skolen vil arrangere vinteraktivitetsuke – uke 7
  • Vi vil også arbeide med å organisere skidag/skitur torsdag før påske.
  • Trivselsundersøkelsen blant elevene har vært gjennomført to ganger, og vil neste gang gjennomføres i uke 7. Dette er et verktøy som hjelper oss å holde fokus på sosial kompetanse og gjør det mulig å sette inn tiltak i klassene.
  • Fau arrangerer skøytekveld onsdag 6.februar
  • Vinterferie Uke 8  18-22 februar