Gå til innhold Hopp til søk

Vev av Nina Thormodsæter Haugen

I trappen  ved hovedinngangen på Høgås skole henger det et teppe på 0, 38 x 2,60 meter. Det er en gave fra Stine Haugen, som er datter av kunstneren Nina Thormodsæter Haugen. Stine har en tilknytning til Høgås skole som forelder. Teppet er en vev i gule, svarte og beige nyanser, vevd på blå renning. Det er limt på et lerret og et lag med tynt linaktig stoff.  Lerretet er malt på, slik at det rammer inn veven. 

Om kunstneren

Nina Thormodsæter Haugen 1951-2003, er en norsk tekstilkunstner født i Oslo, og bosatt i Sauherad de siste 26 årene av sitt liv. Hun deltok på mange utstillinger, både separatutstillinger og gruppeutstillinger i Norge og Europa.  Hun har hatt flere utsmykkingsoppdrag , og hennes arbeider henger i flere offentlige bygg i Telemark. Hun er også innkjøpt av bl.a. Norsk kulturråd og kunstindustrimuseet i Oslo. Hun mottok flere stipender.  Nina fant inspirasjon i naturen, og det kan vi også se i teppet som henger på Høgås skole. Vi gjenkjenner former og farger vi ser ute i naturen, i det vakre teppet.  Nina sa om sitt arbeid med kunsten: Det er behovet for å se, og skape noe vakkert, fargeflater, mønstre, former. Uten det, blir livet fattig.

 Her kan du se flere av Ninas arbeider:

Materiale /teknikk

Ninas materiale var tekstil og vev. I Varden i 1999 sa hun: ”Jeg er fascinert av vev. Det å bygge opp alt fra en tråd til ferdig teppe. Det er en gammel arbeidsmåte med et enkelt uttykk, men det ligger en lang prosess bak. 

Hun brukte mange ulike materialer i sine tepper som: blonder, ull, hamp, lin, nylon og akryl. Hun malte også direkte på vevde remser i samspill med trådene. Vev limt på lerret, og deretter malt på er en av hennes teknikker.

 Kontaktinformasjon

Høgås skole
Høgåstunet 2
3684 Notodden

Telefon
35 01 56 70

Rektor
Eirill Murtnes
eirill.murtnes@
notodden.kommune.no

Mob: 959 11 119

Leder for SFO
Gry Kristensen
gry.kristensen@
notodden.kommune.no

Telefon SFO
35 01 56 80

picture2

Utviklet av Sem & Stenersen Prokom AS