Dragene av Axel Mørch

16.august 2014 hadde vi avduking av kunstverket; Dragene av Axel Mørch, her på Høgås skole. Vi hadde invitert kunstneren Axel Mørch, Hans Arne Flåto som har gitt kunstverket i gave til Høgås skole, tidligere rektor Berit Mo Gumø og 6.klasse til avdukingen.

Her forteller Axel om bildet Dragene. Han forteller at i 1973 var det en lyrikkkonkurranse i Telen som het "poesi-73". Axel hadde en sønn som gikk i 5.klassse, og han vant poesikonkuransen med diktet, "Den nye dragen". Senere ga diktet inspirasjon til bildet Dragene. Axel fortalte også 6.klasse om da han var liten gutt og bodde i Larvik.  Å lage drager, og å fly drager var en del av Axel sin barndom.

Dragene ble lagd på oppdrag fra Tandberg radiofabrikk i 1977. Oppdraget skulle være utsmykning av spisesalen i Tandberg radiofabrikk. Den gangen hadde fabrikken tilholdsted i ØTA-bygget. Siden flyttet bedriften opp til Høgås, og bildet ble med. Bildet har siden hengt på et møterom i det som i dag er Høgås teknologipark. Hans Arne Flåto som i dag eier teknologiparken bestemte seg for å gi bildet til Høgås skole.

Høgås skole takker Hans Arne for den flotte gaven.

Hans Arne og Berit

Høgås skole