Bilde ved hovedinngangen til Heddal ungdomsskole

Egen asteroide

Heddal ungdomsskole får nå skikkelig "betalt" for sin satsing på realfag i utsmykkingen av nye HUSK. De har fått en egen asteroide oppkalt etter seg!

Det hele begynte i 2009 da Astronomiåret 2009 utlyste tre store konkurranser. En av dem henvendte seg til grunnskolene. Den skolen som utmerket seg mest i formidling av astronomi, ville få en asteroide offisielt oppkalt etter seg.

Tidligere rektor ved Heddal ungdomsskole, Olav Smedsrud, og to tidligere elever, signerte og sendte inn søknaden, som ble begrunnet med det som også juryen har lagt vekt på: "Imponerende satsning på infrastruktur på og ved skolen (profesjonelle installasjoner, kunstverk og modeller m.m. som vil sette sitt preg på skolen i årevis framover). Denne infrastrukturen brukes som en integrert del av et omfattende undervisningsopplegg".

Et diagram med banen til asteroiden Heddal. Illustrasjon laget av NASA/JPLSå derfor kan vi nå gratulere Heddal ungdomsskole med for evig og alltid være en del av astronomibøkene med asteroiden Heddal!
Til høyre kan man se et bilde av asteroidens bane i en illustrasjon fra NASA/JPL.

Du kan lese mer om saken og om de to andre skolene som også vant, på sidene til Astronomiåret 2009.

Her kommer bilder av noen av installasjonene som fremmer skolens satsing mot realfag og astronomi:

Bilde av Pytagoras læresetning i gulvflisene på Heddal ungdomsskole

Bilde av trappevangen på Heddal ungdomsskole

Bilde av månens bane rundt jorda

Heddal ungdomsskoleVirksomhetsleder Wenche Engebretsen
Rogneståvegen 6