Gå til innhold Hopp til søk

Parkanlegg

Vinterlys i Telemark 2009 Kirkeparken Foto: Bjørn Tore Moen

Notodden kirkepark

Hvis du stopper opp og kjører innom Notodden sentrum vil du blandt flere severdige plasser og severdigheter finne Notodden kirkepark, en perle som ligger litt oppe i byen.

Denne omkranser Notodden kirke og grenser mot Skolandsparken "Seminarhagen", som vi håper å få restaurert tilbake til mer orginal stand. Her finner du også Eldresenteret, Speiderhuset og Heimefrontmuseet.

Kirkeparken står på Det Norske Hageselskaps liste over "Grønne reisemål i Norge". Grunnelementene i denne parken som kan sies å høre under historisme, har elementer fra renessanse, barokk og landskapstil, sammensatt harmonisk og vakkert.

Sommerblomstene plantes i en blanding av stauder og "dotter" med ulike lag sommerblomster til fargerike innslag ved naturlige bergknauser og fjellpartier.

Kirkeparken har også et miniatyrgalleri i fjellsiden med innfeldte bronserelieffer av lokale og kjente kunstnere. På siden av kirken står også den vemodige og vakre skulpturen "Andakt" av Anne Grimdalen.

Midt i parken står en stor skulptur av O.H. Holta, som bygde kirken som en gave til Notoddens befolkning.Kontaktinformasjon

Virksomhetsleder
Virksomhetsleder på Eiendom og utedrift  John AanjesenJohn Aanjesen

Telefon
35 01 50 00

 

picture2

Utviklet av Sem & Stenersen Prokom AS