Gå til innhold Hopp til søk

Bokhylla.no

100 000 bøker utgitt i Norge til og med år 1999 ble i høst fritt tilgjengelige på internett da Bokhylla.no ble åpnet i Nasjonalbiblioteket ved kulturminister Hadia Tajik. Innen 2017 skal det ligge 250 000 norske bøker gratis tilgjengelig på Bokhylla.no.

BOKHYLLA.NO

Bokhylla.no skal vise fram et tverrsnitt av den norske litteraturen ved at Nasjonalbiblioteket gjør tilgjengelig alle bøker som ble utgitt i Norge på 1690-, 1790-, 1890- og 1990-tallet i fulltekst på Internett.

Fordi Nasjonalbiblioteket har fått til en avtale med Kopinor om godtgjøring for de verkene som ikke er falt i det fri, er denne tjenesten gratis for brukeren. Bøker som ikke er rettighetsbelagte, kan du fritt laste ned til din egen PC.
 

Hovedinngangen til Bokhylla er søkevinduet. Her får du tilgang til alle bøkene i Bokhylla og alt det andre digitale materialet i NBdigital  samtidig. Bruk navigatorene i margen til å forfine søket; let, finn og lek med stoffet. Hvilke oppdagelser vil vi for eksempel gjøre når vi kan søke i all tekst i alle bøker som ble utgitt på 1990-tallet; skjønnlitteratur, faglitteratur, lærebøker, kiosklitteratur og lyrikk? Vi vet det ikke, for det har aldri vært prøvd før.

Egentlig er det bare å si: Les i vei! Jeg håper at så mange som mulig vil ha glede av den nye tjenesten, og du må gjerne fortelle oss hva du synes.

Velkommen til det digitale Nasjonalbiblioteket.

Vigdis Moe Skarstein

(http://www.nb.no/bokhylla/om/velkommen-til-bokhylla.no)Gjør ditt søk her!

Søk i bibliotekets mediabase Her kan du søke i alle Telemarksbibliotekene samtidig Se hva som lånes ut akkuratt nå, nye bøker og hvilke bøker som har flest reserveringer Notodden bibliotek tilbyr nå de mest etterspurte bøkene på hurtiglån. Dette er et supplement til de reserverbare eksemplarene som allerede er i biblioteket. Hurtiglånbøkene har 14 dagers lånetid, og du kan bare ha 2 slike lån om gangen Her kan du bl.a. se hvilke bøker du har lånt, fornye lån og se hvilke bøker du har reservert Safari søk Leser søker bok er en forening som utgir bøker tilpasset ulik leseevne. Her er  bibliotekets tilbud av disse bøkene

picture2

Utviklet av Sem & Stenersen Prokom AS