Gå til innhold Hopp til søk

Skjønnlitteratur og film - 1. etasje

Skoler og barnehager

Notodden bibliotek har utstrakt samarbeid med skoler og barnehager. Ta gjerne kontakt ved ønske om bibliotektjenester. Her finner du noen av våre tilbud.

Bibliotekbesøk

Notodden bibliotek tar gjerne i mot skoleklasser og barnehager som vil besøke oss. Vi forteller om biblioteket og bibliotekbruk og snakker om/ leser fra aktuelle bøker for klassetrinnet. Omvisning i lokalene kan også være aktuelt, samt tid til å bli litt kjent og eventuelt låne bøker.

Ta kontakt med oss på tlf. 35015690 eller send epost til gunn.flata@notodden.kommune.no

Bokdager

Hvert år inviterer vi alle 5. klassene i kommunen til en bokdag på biblioteket. Da har vi et opplegg fra kl. 10.00 – 13.00 der klassene blir kjent med biblioteket gjennom bokprat, lesestimulering, orientering om biblioteksystemet og praktisk øving i å finne fram i biblioteket via rebusløp og oppgaver.

En god matpause midt på dagen åpner for at elevene blir litt kjent på biblioteket og kan låne bøker.

Bokkasser

Lærerne i kommunen kan bestille bokkasser til lesestimulering eller til prosjekter. Vi lager bokkasser etter ønske om tema, eller vi finner fram til barnelitteratur som passer for klassetrinnet. Alle skoleklassene og barnehagene i kommunen har lånekort som oppbevares på biblioteket. Lånetida er 8 uker. Trenger dere lenger tid, kan lånene forlenges ved å kontakte biblioteket.

Skolebibliotekene

Fra 2006 har alle skolebibliotekene i grunnskolene i Notodden lagt samlingene sine inn på samme datasystem som folkebiblioteket - BIBLIOFIL. Dermed er det lettere å få oversikt over kommunens samlede bibliotekressurser. Under Notodden biblioteks ”lenker” kan du søke i alle skolebibliotekbasene i kommunen.

2 ganger i året har alle skolebibliotekansvarlige møte med barnebibliotekarene på Notodden bibliotek. Her blir det snakket om nye bøker og drøftet andre biblioteksaker.

Notodden bibliotek stiller også sin kunnskap om BIBLIOFIL-systemet til rådighet for skolebibliotekene.Gjør ditt søk her!

Søk i bibliotekets mediabase Her kan du søke i alle Telemarksbibliotekene samtidig Se hva som lånes ut akkuratt nå, nye bøker og hvilke bøker som har flest reserveringer Notodden bibliotek tilbyr nå de mest etterspurte bøkene på hurtiglån. Dette er et supplement til de reserverbare eksemplarene som allerede er i biblioteket. Hurtiglånbøkene har 14 dagers lånetid, og du kan bare ha 2 slike lån om gangen Her kan du bl.a. se hvilke bøker du har lånt, fornye lån og se hvilke bøker du har reservert Safari søk Leser søker bok er en forening som utgir bøker tilpasset ulik leseevne. Her er  bibliotekets tilbud av disse bøkene

picture2

Utviklet av Sem & Stenersen Prokom AS