Illustrasjonsbilde av Kari chatbot

Kommunene i Kongsbergregionen prøver ut chat-robot

Tekniske løsninger med bruk av kunstig intelligens og maskinlæring er på full fart inn også i kommunene. Kommunene i Kongsbergregionen prøver nå ut bruk av chat-robot i en uforpliktende prøveperiode, for å få kunnskap og erfaringer med denne teknologien. Målet er å oppnå enda bedre kundeservice.

Løsningen, som har navnet «Kommune-Kari», legges på kommunenes nettsider for å svare på spørsmål om kommunale tjenester. På den måten kan innbyggere og næringsliv få svar på aktuelle spørsmål 24 timer i døgnet og 7 dager i uka hele året.

Kari er under opplæring og kan ennå ikke svare på alt. Teknologien hjelper Kari til å svare bedre etter hvert som det kommer inn nye spørsmål.

Kongsberg kommune var tidligst ute og startet utprøvingen av Kari 1. februar i år. De øvrige kommunene lanserer løsningen nå før påske. Erfaringene fra Kongsberg har medført at kommunene har lyst ut en tilbudskonkurranse, for å anskaffe en slik løsning på mer permanent basis.

Kommunene inviterer innbyggere og næringsliv til å prøve løsningen og gi tilbakemeldinger i form av ros eller ris, samt forbedringsforslag.

Send spørsmål eller tilbakemeldinger i Notodden kommune til: postmottak@notodden.kommune.no.

Notodden kommune